Küldetésünk

Az Életrevaló iskolakultúra-fejlesztési program hazai elterjesztése, támogatása és hatásvizsgálata által lehetőséget adni az eredményes életvezetésre minél több fiatalnak és oktatással, neveléssel foglalkozó szakembernek.

Kiváló Nevelési Kultúráért Alapítvány

A fiatalok életvezetési (önirányítási és társas) kompetenciáinak fejlesztése nem az iskolák belügye. A tanulók néhány év elmúltával munkavállalóként a gazdasági élet szereplőivé válnak, és leendő munkahelyük számára is lényeges kérdés, hogy milyen gondolkodási mintákkal és kompetenciákkal rendelkeznek. Az olyan készségek, mint a kezdeményezés, felelősségvállalás, céltudatosság, időgazdálkodás, problémamegoldás, konfliktuskezelés, alkotó együttműködés kívánatos munkavállalói jellemzők. Minél korábban ismerkedik meg egy személy az ezen készségek alapjául szolgáló gondolkodási mintákkal és a gyakorlati alkalmazás lehetőségeivel, annál természetesebben, magabiztosabban és hatékonyabban tudja használni is őket. A céltudatos, önmagukkal és környezetükkel harmóniában élő, szilárd családi, baráti és munkahelyi kapcsolatokkal rendelkező, egészséges felnőttek ugyanakkor a társadalom stabilitását biztosítják.

Prof. Dr. Bagdy Emőke és Ecsédi István alapítók azzal a céllal hívták életre a Kiváló Nevelési Kultúráért Alapítványt, hogy az segítséget nyújtson tanintézményeknek és fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek az Életrevaló program megvalósításához. Az Alapítvány a diákok és nevelők életvezetési és szociális kompetenciáit fejlesztő program megismertetésével, népszerűsítésével és bevezetésével kíván hozzájárulni az oktatás, nevelés, valamint az ilyen tevékenységet kifejtő intézmények szervezeti kultúrájának fejlesztéséhez, eredményesebbé tételéhez, kiválóvá válásához. Az alapítvány további célja a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) részvételében elkötelezett cégek, vállalatok támogatásainak felkutatása, bevonása a fejlesztési programok megvalósításába.

Az Életrevaló programról az alábbi linken tájékozódhat bővebben:
www.eletrevalo7szokas.hu

Kiváló Nevelési Kultúráért Alapítvány

Bejegyezve: a Fővárosi Bíróság 16. Pk. 60254/2011/3. sz. határozatával
Nyilvántartási szám: 11412
Bejegyzés dátuma: 2011. július 23.
Adószám:  18222762-2-02
Számlaszám:  10403181-50526585-74701016

Székhely:  7636 Pécs, Fagyöngy utca 42.
Levelezési cím: 1124 Budapest, Németvölgyi út 64.
Képviselő:  Dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna

Elérhetőségek

Elnök:

Dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna

+36-20-264-7762
gerbera.zsuzsa@gmail.com
kivalo.nevelesi@gmail.com

Társalapító:

Ecsédi István

+36-20-923-5405
istvan.ecsedi@improversgroup.hu